Naše služby

Priesvitný strojček INVISALIGN

Strojček na zuby Invisalign je vyrobený presne na mieru z priesvitnej termoplastickej fólie. Pomocou 3D scanu, ktorý je modernou náhradou za klasický odtlačok získame digitálny model Vašich zubov. Zuby následne virtuálne vyrovnávame a zadávame do výroby priesvitné strojčeky, vďaka ktorým sa Vaše zuby postupne vyrovnávajú. Virtuálne vyrovnanie zubov uvidíte aj Vy na vizualizácii. Priesvitné dlahy sú vyrobené na horné aj na dolné zuboradie a ich pravidelnou týždennou výmenou sa postupne posúvajú zuby požadovaným smerom. Dĺžka liečby závisí od závažnosti ortodontickej vady, ale väčšinou okolo roka a pol až dvoch rokov pri komplikovaných stavoch a pol roka až rok pri menej závažných problémoch s postavením zubov. Invisalign strojček sa nosí na zuboch minimálne 22 hodín denne, čiže okrem jedenia a čistenia zubov stále. V prípade, že sa strojček nosí menej, predlžuje sa doba celkovej liečby. Po ukončení liečby strojčekom Invisalign je potrebné nosiť dlhodobo v noci udržiavací priesvitný strojček a predné zuby sa podľa potreby podlepia z vnútornej strany retenčným drôtom, ktorý nie je viditeľný.

Cena priesvitného strojčeka Invisalign je 4000 € (garantovaná dĺžka liečby 3 roky a množstvo vyrobených dláh podľa potreby).

Cena pre deti do 18 rokov je 2700 €.

V prípade potreby jednoduchších pohybov zubov je cena strojčeka Invisalign LITE 3600 € (garantovaná dĺžka liečby 2 roky, množstvo vyrobených dláh je obmedzené na 14).

Cena za vstupné vyšetrenia a vizualizáciu liečebného plánu je 450 €.

Cena za retenčný drôt a udržiavacie priesvitné strojčeky po ukončení liečby podľa vtedy aktuálneho cenníka. Cena za retenčné aparáty VIVERA INVISALIGN 3 kusy 600 eur.

VÝHODY INVISALIGN APARÁTU:

  1. Je veľmi pohodlný na nosenie, nič Vás nepichá, neoškiera ako pri klasických fixných aparátoch. Strojček je hladký a presne kopíruje povrch zubov.
  2. Na zuboch nie je takmer vidieť. Na zuby sa lepia len tzv. attachmenty – malé výstupky vo farbe zuba, ktoré pomáhajú uskutočniť presné posuny zubov.
  3. Pohodlne sa najete a dokonale si vyčistíte zuby, keďže Invisalign je snímateľný, kedykoľvek si strojček viete jednoducho sňať.
  4. Nie je vekovo obmedzený a nosia ho s výhodou deti aj dospelí.
  5. Je vhodný aj pri ochoreniach parodontu, ak je ochorenie stabilizované.
  6. Kontroly sú menej časté ako pri fixnom aparáte.

NEVÝHODY INVISALIGN APARÁTU:

  1. Relatívnou nevýhodou je možnosť kedykoľvek sňať strojček. Ak sa nenosí dostatočne dlhý čas (odporúčame 22 hodín denne počas celej dĺžky liečby) zuby sa neposúvajú presne podľa plánu a celkový čas liečby sa môže predĺžiť.

Čeľustná ortopédia – ortodoncia

Cieľom liečby v čeľustnej ortopédii je dosiahnúť estetické a pravidelné postavenie zubov a zubných oblúkov a funkčne správny zhryz. Náš cieľ dosahujeme pomocou čeľustnoortopedických aparátov – zubných strojčekov.

Fixný strojček

Fixný aparát sa skladá z brekiet (kovové/keramické), ktoré sú bezbolestne nalepené na zuby. Do brekiet sa vkladá špeciálny drôt, na začiatku liečby veľmi tenký s jemnými silami a neskôr tvrdší a aktívnejší. Drôty sú prichytené do brekiet pomocou gumičiek – je možné vybrať ich farbu alebo pomocou kovových drôtikov. Liečba fixným aparátom trvá asi 2 roky.

Fixný aparát s kovovými breketami
Fixný aparát s keramickými breketami

Snímateľný strojček

Používa sa v ortodoncii s úspechom u detských pacientov na liečbu napríklad obrátených zhryzov alebo záhryzov trvalých rezákov a na iné odchýlky v zmiešanom chrupe. Po liečbe snímateľným strojčekom u menších detí je, ale často potrebné ešte korigovať postavenie trvalých zubov vo vyššom veku pomocou fixného aparátu. Snímateľný strojček sa niekedy používa aj ako tzv. retenčný – stabilizačný aparát po ukončení aktívnej ortodontickej liečby fixným aparátom.

Snímateľný strojček

Dentálna hygiena